BLOG

YETKİ SÖZLEŞMESİ İLE GAYRİMENKUL DANIŞMANIN İLİŞKİSİ.

Mehmet Semiz
14 Ocak 2024

YETKİ SÖZLEŞMESİ bir mülkün satışında ,TAPUDA MÜLKÜN SATIŞINA vekalet veriyor anlamına gelmez.Burada bu mülkün SATILABILIR ve PAZARLANA bilmesine izin verilir.ZATEN bilinçli mülk sahipleri bilirki maaş sız ve sigortasız istihdam ettirdiği gayrimenkul danişmanlarından hizmet aldıklarının farkındadırlar.Başka geçim kaynağı olmayan emlak danışmanının Mülkü satmayı başaramazsa kazananamaz.
YETKİ VERMEM ancak çalış yada mülkümün sözleşme yaparak kimsenin sorumluluğuna bağlayamam yaklaşımında olan mülk sahipleri ASLINDA yeterli bilgi ve tecrübelerinin olmadığı bir alanda sabit fikir sahibidirler.
Gelecekte işlerin nasıl şekilleneceğini kestıremeyen insanlar sınırlı bilgi ve yetersiz tecrubeyle hayatlarının en önemli FİNANSAL KARARLARDAN birini verirler.Bunun içinde bu konuda donanımlı kendini yetiştirmiş eğitimini almış bilgi ve istıkrar konusunda gerekli tecrubeye sahip Gayrimenkul danişmanlara ihtiyaç duyarlar.
İNSANLAR KAYBETMEYİ SEVMEZLER
İNSANLAR mülklerini satarken fazla seçeneğe sahip değillerdir.YANİ satışa ıhtıyaç bırakmayacak çözümler pek bulamazlar satmaya mecbur kalırlar.YA maddi zorluklar nedeniyle YADA yerine daha iyisini koymak için aldıkları finansal kararlar için işin ehliyle alınan kararların daha isabetli olacağini bilirler.
Onun içine bir gayrimenkul danişmanı için sadece KANUN BİLMEK YETRLİ DEĞİLDİR.YÖNTEM,YÖNETMELİK VE MEVZUAT' a   en ince ayrınytısına kadar hakım olmalıdır ve ona göre kendine yatırım yapmalıdır.          
                                                                                                                                        MEHMET SEMİZ
                                                                                                                   GAYRIMENKUL YATIRIM   DANIŞMANI